Missie en Visie


Stichting Ichthus is een christelijke, interkerkelijke, non-profit reisorganisatie. Sinds 1997 organiseren wij vakantiereizen naar het buitenland voor mensen met een lichamelijke beperking.

De Bijbel, Gods woord, is uitgangspunt en leidraad voor het vorm geven aan de inhoud van de vakanties.
Dat betekent in de praktijk gebed, zang en bijbel lezen tijdens de maaltijd en het verzorgen van een dagsluiting.
Daarnaast zijn er erediensten op zondag en worden er tijdens de vakantie één of twee bijbelbesprekingen gehouden.
Naast de reisleider maken een verpleegkundige en een predikant deel uit van de dagelijkse leiding.

Secretariaat

HildaHilda de Heer, secretaresse

Spoelwijkerlaan 21 2771 NB Boskoop Tel: 06-51569645
U kunt contact opnemen met het secretariaat via dit formulier

Bestuur

Gerwin van Vliet

 


Voorzitter:  Gerwin van Vliet
U kunt contact opnemen met de voorzitter via dit formulier


HildaSecretaresse: Hilda de Heer

In 1997 zagen Netty en ik de noodzaak in om reizen naar het buitenland te organiseren voor mensen met een beperking. Onze eerste reis naar Oostenrijk was echt een uitdaging. Sindsdien hebben we meestal vier reizen per jaar georganiseerd en dat vergt veel organisatie. Van begin af aan heb ik het secretariaat op me genomen en dat doe ik nog steeds met veel plezier. Ik ben verpleegkundig coördinator bij Ipse de Brugge in Nieuwkoop en doe het werk voor Ichthus reizen, net als de anderen, pro deo naast mijn gewone werk. Anderen te zien genieten van een vakantie geeft veel vreugde en krijg je zelf energie van, vind ik.

Gegevens: Spoelwijkerlaan 21 2771 NB Boskoop
U kunt contact opnemen met het secretariaat via dit formulier
tel: 06-51569645

Henk SchraPenningmeester: Henk Schra

Toen ik in 1999 als vrijwilliger mee ging en in aanraking kwam met de Stichting Ichthus reizen heb ik meteen het belang van deze reizen ingezien. Wij hebben zelf twee kinderen in een rolstoel, Alfred en René. Waarom zouden deze kinderen niet naar het buitenland op vakantie mogen ? Ik heb een boekhoudkundige achtergrond, heb nu een eigen bedrijf en verkoop door het hele land waterontharders. Toen mij gevraagd werd om de financiën te regelen vond ik dat ik geen nee mocht zeggen en doe dit nu al jaren met veel plezier. Vanaf het jaar 2000 ga ik al als reisleider mee en als je ziet hoe de gasten genieten heb je zelf ook plezier. Het werkt ook aanstekelijk want veel van onze kennissen en veel familie gaan inmiddels ook mee als vrijwilliger.

Gegevens: De Weedebrink 12 8061 AZ Hasselt
U kunt contact opnemen met het secretariaat via dit formulier
tel: 038 - 4771694 

NettyCoördinator verzorging: Netty Meerkerk

Een lichamelijk beperking hoeft geen belemmering te zijn om naar het buitenland op vakantie te gaan. De technische mogelijkheden zijn er, rolstoelbussen, gondels die ook een rolstoeler zonder enig probleem naar 3.000 meter hoogte brengen. En zeker zo belangrijk is dat de vakantiesfeer overeenkomt met de manier waarop je in het leven staat. Daarom ben ik steeds gemotiveerd om dit goed te organiseren.
Ik doe dit naast mijn werk als wijkverpleegkundige en gelukkig lukt me dit tot nu toe goed.

Gegevens: Irenelaan 5 6732 BA Harskamp
e-mail adres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
tel: 0318 - 457909 

Mattie van WoudenberghMede bestuurslid Mattie van Woudenbergh

Zomer 2017 was mijn eerste kennismaking met Ichthus, een reis naar het Oostenrijkse Au. Wat was dat een ontzettend mooie ervaring! Een reis mogelijk maken voor mensen met een lichamelijke beperking is energie- en geest verrijkend.  Hen te zien genieten maakt jezelf blij en wat kan ik veel van deze mensen leren! 

Een tijdje na deze reis werd mij gevraagd of ik een bijdrage wilde leveren om het werk van Ichthus te ondersteunen. De wens was tijdens de reis al ontstaan om mij meer in te zetten voor Ichthus. Ik was dan ook blij verrast dat deze vraag mij voorgelegd werd en doe dit dan ook met veel plezier.  Ik doe dit naast mijn werk als verpleegkundige in het Diakonessenhuis in Utrecht. 

Gegevens: Oud Aa 37b 3621 LA Breukelen
e-mail adres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Hoe het ooit begon of hoe is Stichting Ichthus ontstaan

Wij waren betrokken bij de vakanties van de Hervormde Vrouwenbond. Allemaal reizen binnen Nederland. Van gasten hoorden we daar de wens om naar het buitenland op vakantie te kunnen. Wel met dezelfde condities dus met een open Bijbel. Wij waren van mening dat het voor mensen met een beperking ook mogelijk moet zijn om een reis naar het buitenland te maken. Daarom zijn we begonnen in 1997 om een reis voor te bereiden. We merkten dat we meer kennis van zaken betreffende financiën en organisatie nodig hadden. Martien van der Knijff was bereid om te helpen. We richtten stichting Ichthus op en vormden het bestuur. In 1998 gingen we met een groep gasten en vrijwilligers voor het eerst op reis naar Oostenrijk. Van het begin af aan is bij ons de Bijbel, Gods Woord uitgangspunt geweest en leidraad voor het vormgeven aan de inhoud van de vakanties.

Daarna zijn er reizen georganiseerd naar de omliggende landen die met de bus te bereiken zijn en vliegreizen naar Israël en Italië. Ieder jaar meestal vier. En nog steeds is ons credo: Ook in het buitenland een helpende hand !

Netty Meerkerk en Hilda de Heer

Heeft u vragen over de Stichting Ichthus of over de vakantiereizen?
Dan kunt u het contact formulier invullen.
Maar u kunt ook contact opnemen met ons secretariaat 06 5156 9645