button Berlijn

Button Wernigerode

Missie en Visie


Stichting Ichthus is een christelijke, interkerkelijke, non-profit reisorganisatie. Sinds 1997 organiseren wij vakantiereizen naar het buitenland voor mensen met een lichamelijke beperking.

De Bijbel, Gods woord, is uitgangspunt en leidraad voor het vorm geven aan de inhoud van de vakanties.
Dat betekent in de praktijk gebed, zang en bijbel lezen tijdens de maaltijd en het verzorgen van een dagsluiting.
Daarnaast zijn er erediensten op zondag en worden er tijdens de vakantie één of twee bijbelbesprekingen gehouden.
Naast de reisleider maken een verpleegkundige en een predikant deel uit van de dagelijkse leiding.

Secretariaat

Hilda

Hilda de Heer, secretaresse, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Spoelwijkerlaan 21 2771 NB Boskoop Tel: 0172-218810

U kunt contact opnemen met het secretariaat via dit formulier

 

 

 

Bestuur

Gerwin van Vliet

 

 

Voorzitter:  Gerwin van Vliet

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

HildaSecretaresse: Hilda de Heer

In 1997 zagen Netty en ik de noodzaak in om reizen naar het buitenland te organiseren voor mensen met een beperking. Onze eerste reis naar Oostenrijk was echt een uitdaging. Sindsdien hebben we meestal vier reizen per jaar georganiseerd en dat vergt veel organisatie. Van begin af aan heb ik het secretariaat op me genomen en dat doe ik nog steeds met veel plezier. Ik ben verpleegkundig coördinator bij Ipse de Brugge in Nieuwkoop en doe het werk voor Ichthus reizen, net als de anderen, pro deo naast mijn gewone werk. Anderen te zien genieten van een vakantie geeft veel vreugde en krijg je zelf energie van, vind ik.

Gegevens: Spoelwijkerlaan 21 2771 NB Boskoop

e-mail adres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. tel: 0172 - 218810

 

Henk SchraPenningmeester: Henk Schra

Toen ik in 1999 als vrijwilliger mee ging en in aanraking kwam met de Stichting Ichthus reizen heb ik meteen het belang van deze reizen ingezien. Wij hebben zelf twee kinderen in een rolstoel, Alfred en René. Waarom zouden deze kinderen niet naar het buitenland op vakantie mogen ? Ik heb een boekhoudkundige achtergrond, heb nu een eigen bedrijf en verkoop door het hele land waterontharders. Toen mij gevraagd werd om de financiën te regelen vond ik dat ik geen nee mocht zeggen en doe dit nu al jaren met veel plezier. Vanaf het jaar 2000 ga ik al als reisleider mee en als je ziet hoe de gasten genieten heb je zelf ook plezier. Het werkt ook aanstekelijk want veel van onze kennissen en veel familie gaan inmiddels ook mee als vrijwilliger.


Gegevens: De Weedebrink 12 8061 AZ Hasselt

e-mail adres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. tel: 038 - 4771694

 

NettyCoördinator verzorging: Netty Meerkerk

Een lichamelijk beperking hoeft geen belemmering te zijn om naar het buitenland op vakantie te gaan. De technische mogelijkheden zijn er, rolstoelbussen, gondels die ook een rolstoeler zonder enig probleem naar 3.000 meter hoogte brengen. En zeker zo belangrijk is dat de vakantiesfeer overeenkomt met de manier waarop je in het leven staat. Daarom ben ik steeds gemotiveerd om dit goed te organiseren.
Ik doe dit naast mijn werk als wijkverpleegkundige en gelukkig lukt me dit tot nu toe goed.

Gegevens: Irenelaan 5 6732 BA Harskamp

e-mail adres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. tel: 0318 - 457909

 

Mattie van WoudenberghMede bestuurslid Mattie van Woudenbergh

Zomer 2017 was mijn eerste kennismaking met Ichthus, een reis naar het Oostenrijkse Au. Wat was dat een ontzettend mooie ervaring! Een reis mogelijk maken voor mensen met een lichamelijke beperking is energie- en geest verrijkend.  Hen te zien genieten maakt jezelf blij en wat kan ik veel van deze mensen leren! 

Een tijdje na deze reis werd mij gevraagd of ik een bijdrage wilde leveren om het werk van Ichthus te ondersteunen. De wens was tijdens de reis al ontstaan om mij meer in te zetten voor Ichthus. Ik was dan ook blij verrast dat deze vraag mij voorgelegd werd en doe dit dan ook met veel plezier.  Ik doe dit naast mijn werk als verpleegkundige in het Diakonessenhuis in Utrecht. 

Gegevens: Oud Aa 37b 3621 LA Breukelen

Email: mDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Beert van VlietMedebestuurslid: Beert van Vliet

Samen met anderen te reizen, te ontdekken en nieuwe dingen te zien is altijd een belevenis. Ik vind het fijn om met mensen om te gaan, hen te helpen en ze aan te sturen maar vooral ze blij te maken. Iedere keer lukte het gelukkig tot nu toe weer om reizen naar het buitenland mogelijk te maken voor mensen met een beperking. Ik ben inmiddels gepensioneerd, heb een technische achtergrond, maar omgaan met mensen blijft boeiend. Het eerste jaar ging ik mee als vrijwilliger. Daarna steeds als reisleider. Ik heb dus al veel plaatsen bezocht en veel gasten en vrijwilligers ontmoet. Met een groep rondom Gods Woord een fijne vakantie beleven is iedere keer weer een meerwaarde.
Sinds een paar jaar ben ik voorzitter van het bestuur en het is geweldig om samen met de andere drie bestuursleden die kar te trekken en steeds ook nieuwe reizen uit te stippelen en voor te bereiden. De opleiding tot hulpverlener bij het Rode Kruis, komt me nog vaak van pas, en de vele keren dat ik met het Henri Dunant, hospitaalschip, mee ging gaf me nog meer reden om met die zorghulp door te gaan. Het lastige vind ik nog steeds dat ik te weinig talen beheers. Gelukkig kom ik er met handen en voeten nog steeds uit.

Gegevens: Van de Craatslaan 12 3886 AD Garderen
e-mail adres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. tel: 0527 - 461609 

 

Hoe het ooit begon of hoe is Stichting Ichthus ontstaan

Wij waren betrokken bij de vakanties van de Hervormde Vrouwenbond. Allemaal reizen binnen Nederland. Van gasten hoorden we daar de wens om naar het buitenland op vakantie te kunnen. Wel met dezelfde condities dus met een open Bijbel. Wij waren van mening dat het voor mensen met een beperking ook mogelijk moet zijn om een reis naar het buitenland te maken. Daarom zijn we begonnen in 1997 om een reis voor te bereiden. We merkten dat we meer kennis van zaken betreffende financiën en organisatie nodig hadden. Martien van der Knijff was bereid om te helpen. We richtten stichting Ichthus op en vormden het bestuur. In 1998 gingen we met een groep gasten en vrijwilligers voor het eerst op reis naar Oostenrijk. Van het begin af aan is bij ons de Bijbel, Gods Woord uitgangspunt geweest en leidraad voor het vormgeven aan de inhoud van de vakanties.

Daarna zijn er reizen georganiseerd naar de omliggende landen die met de bus te bereiken zijn en vliegreizen naar Israël en Italië. Ieder jaar meestal vier. En nog steeds is ons credo: Ook in het buitenland een helpende hand !

Netty Meerkerk en Hilda de Heer