Skip to main content

Sonnenmatte in Duitsland

  • 11 daagse bus reis (‘s nachts heen en overdag terug)
  • Dinsdag 18 juni  – vrijdag 28 juni 2024
  • Prijs voor Gasten € 1975.00
  • Prijs voor Vrijwilligers € 395.00
  • Reisleider: Klaas Schra
  • Verpleegkundige: Hilda de Heer

Het vakantiepark Die Sonnenmatte in Sonnenbühl ligt zo’n 50 km onder Stuttgart, in de streek Schwäbische Alb een prachtig middelgebergte midden in Duitsland.
Sonnenmatte in Duitsland Luchtfoto

Er zijn diverse leuke stadjes in de omgeving, met een mooi historische centrum. Zoals Reutlingen en Tübingen, aan de Neckar gelegen. En ook een uitstapje naar het mooie stadje Ulm, gelegen aan de Donau is zeker een aanrader. Zie hieronder. Het is de bedoeling dat we om de dag met onze eigen bus een bezoek brengen aan een plaats in de omgeving
Ulm


De andere dagen worden ingevuld met om en om een dag rustig aandoen en een dag actief bezig zijn. De Zwabene Alb is een van de mooiste lage berg-gebieden van Europa. Ten zuiden van Stuttgart, 200 kilometer lang, 60 kilometer breed en tot 1000 meter hoog. Voor een mooie wandeling zal er volop gelegenheid zijn en als we te warm worden, er zijn meerdere grote zwembaden in de omgeving. De afstand van Hoevelaken tot Sonnematte is 622 km. We gaan er nu vanuit dat de heen en terugreis ’s nachts gereden wordt met de nodige tussenstops.
Het is de eerste keer dat we dit oord bezoeken maar de rustige dagen zullen nader ingevuld met veel samen zingen, spelletjes en gezelligheid zoals de leden van de Ichthusfamilie van ons gewend zijn..

Bekijk hier het programma voor de reis naar Sonnenmatte.

  

GoogleEarth3

Accommodatie

Ferien und Erlebnisdorf Sonnenmatte
Ferien-und Erlebnisdorf Sonnenmatte Sonnenmatte 57 D-72820 Sonnenbühl Tel.: 049 7128-9299-0 Internet: www.die-sonnenmatte.de Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Op dit resort zijn er 50 vakantie-huizen, vijf rolstoeltoegankelijke vakantiehuizen en een appartementencomplex met 10 appartementen. Op dit park hebben we 5 aangepaste vakantiewoningen naast elkaar. Er is veel ruimte op het park maar ook hoogteverschillen.
In deze prachtige omgeving, op een hoogte van 800 meter, ligt het kuuroord met het avonturendorp Sonnenmatte.
Sonnenmatte in Duitsland Park
Sonnenmatte in Duitsland Landkaart