Gasten

Iedereen die rolstoelafhankelijk is kan zich voor een vakantie inschrijven. Het vervoer wordt uitgevoerd door een luxe touringcar bus met rolstoellift of met een vliegtuig.


Ook is er plaats voor gasten die wel een stukje kunnen lopen, al dan niet gebruik makend van een hulpmiddel of bij lange afstanden even plaatsnemen in een rolstoel.


Inschrijving is ook mogelijk voor gasten die anders beperkt zijn. Hierbij denken we bijvoorbeeld aan visueel gehandicapten, doofheid, mensen met vertraagd geheugen of geheugenverlies.

Omdat zowel de heen als terugreis lang is, moeten de gasten wel beschikken over een redelijk stabiele gezondheid.

Vrijwilligers

Onze gasten kunnen alleen op vakantie als er voldoende vrijwilligers meegaan. Die zijn onmisbaar! Omdat het intensief is om zo’n 10 dagen in een groep te verblijven en je als vrijwilliger in te zetten, is het wenselijk dat je een goede gezondheid hebt, zowel lichamelijk als psychisch.
Wat zijn taken van een vrijwilliger?
Hulp geven bij ADL (wassen – kleden – in/uit bed – toiletbezoek – hulp bij eten). Bij de uitstapjes begeleiden van gasten, bijv. rolstoelduwen, samen winkelen, zwemmen, wandelen, enz.
Algemene taken, zoals helpen bij koffie inschenken, tafels dekken, picknick verzorgen, helpen verplaatsen van materialen en mensen de bus in en uit.


Daarnaast zijn er specifieke taken, waarover afspraken gemaakt worden met bepaalde vrijwilligers, zoals de vakantiekrant maken, foto’s maken, activiteiten voorbereiden en aanbieden, zoals een spel, begeleiden van het zingen, enz.


Het is niet beslist nodig om verpleegervaring te hebben. We proberen zoveel mogelijk gebruik te maken van ieders talenten en houden rekening met beperkingen, zoals geen zorgervaring hebben. Er is van alles te doen. Wel verwachten we een bereidheid om allerlei zaken aan te pakken. Ook vragen we een respectvolle houding naar onze gasten toe. Ondanks het feit dat zij hulp nodig hebben, zijn we als gasten en vrijwilligers gelijkwaardig

Reacties van vrijwilligers die mee gaan.

Ans Nap

Met de Ichthus reizen mag ik al lange tijd als begeleidster meegaan. Dit doe ik met erg veel plezier!. Iets doen voor mijn medemens, geeft mij veel voldoening.


Ik ben Ans Nap, getrouwd met Arie. Woon in Wilnis.
Wij hebben vijf kinderen gekregen en we mogen vijftien kleinkinderen hebben.


De reizen geven mij een grote invulling van mijn "vrije" tijd, want meestal doe ik meerdere reizen. Het sociale contact wat je met je gasten hebt, vind ik erg mooi!. Je staat in zo'n reis , erg dichtbij je gast, je leert je gast kennen. Je doet activiteiten met elkaar waardoor je een band met je gasten, maar ook met je mede-begeleiders/sters krijgt.
Het mooie is dat iedere vakantie weer uniek is, op zijn eigen manier.
Daar doorheen mag in een rode draad God's Woord centraal staan. Niet alleen op de zondag waar in de predikant voorgaat, maar elke dag weer... mag God's Woord open gaan, en dit geeft ècht een meerwaarde aan de Ichthus vakantiereizen