Het Familievakantiehuis Huberhaus,

waarin we verblijven ligt aan de rand van de stad, maar wel op loopafstand van het historische centrum. Kijk op:

www.huberhaus.net

CVJM-Familienferienstätte Huberhaus Mühlental 2 38855 Wernigerode

Tel +49 3943 - 54 34-0 info@huberhaus-wernigerode.de

Dit vakantiehuis is vernoemd naar Victor Aimé Huber, die in de 19de eeuw, medeoprichter was van coöperatieve woningen in Duitsland. Hij was ook een christelijke sociale hervormer die leefde en werkte in Wernigerode. Vandaag, is de christelijke jongerenorganisatie YMCA Saksen-Anhalt gebruiker van het huis.

Zie ook: Website Huberhaus
Kasteel Wernigerode

Wernigerode in Duitsland

10 daagse busreis;              heen en terugreis overdag

Woensdag 15 juli – vrijdag 24 juli 2020

 

Wernigerode ligt in het noordelijke Harz gebied. Het sfeervolle centrum bestaat uit prachtige vakwerkhuizen. De Harz heeft veel mooie natuur, heuvels, laaggebergte, bossen en meren. Dichtbij onze verblijfplaats ligt de hoogste berg van de Harz: de Brocken – 1141 mtr hoog. We gaan met een stoomtrein naar de top! Het dorp Thale heeft een gondel omhoog en daar kun je ook leuk wandelen. Naast een mooi uitzicht is er boven van alles te doen zoals een dierentuintje en diverse kraampjes. Door dit dorp liep de ‘Muur’- het ijzeren gordijn. Er is ook een Mahn, een Gedenkstatte (werkkamp voor dwangarbeiders) heel indrukwekkend. Het Schloss Wernigerode ligt hoog boven het stadje. We hebben een prachtig uitzicht vanaf het terras. Tegenover ons verblijf staat de kleine Theobaldkirche. Hierin kun je heel mooi zingen en zondags houden we daar de dienst.

In Duderstadt, of in Braunlage kunnen we heel goed winkelen.

Er zijn vele culturele uitstapjes mogelijk, een brouwerij, een glasblazerij en een luchtvaartmuseum. In de buurt zijn er over-dekte zwembaden. En varen op de Oker Stausee kan ook goed.

Hier aanmelden voor gasten

Reisleiding

Reisleider   Klaas Schra
Coördin. verpleegkundige   Hilda de Heer
Pastoraal medewerker   Ds. J. Geerts