VrijwilligersVrijwilligers

Onze gasten kunnen alleen op vakantie als er voldoende vrijwilligers meegaan. Vrijwilligers zijn dus onmisbaar! Het is intensief om zo’n 10 dagen in een groep te verblijven en je als vrijwilliger in te zetten. Het is dan ook wenselijk dat je een goede gezondheid hebt, zowel lichamelijk als psychisch.

Er wordt van jou als vrijwilliger verwacht dat je hulp biedt bij de ADL (wassen, kleden, in/uit bed, toiletbezoek en hulp bij eten). Daarnaast begeleidt je de gasten tijdens de uitstapjes zoals bijvoorbeeld de rolstoel duwen, samen winkelen, zwemmen, wandelen enz. Dan nog de algemene taken zoals het koffie schenken, tafels dekken, picknick verzorgen, helpen verplaatsen van materialen en de mensen in en uit de bus helpen.

Voor de specifieke taken, zoals het maken van foto’s, vakantiekracht, activiteiten voorbereiden en aanbieden en het begeleiden van het zingen, worden afspraken gemaakt in overleg met bepaalde vrijwilligers.

Om tijdens onze vakanties kwalitatief goede verzorging en begeleiding te kunnen bieden is er voor iedere vakantie een verpleegkundige die de zorg vooraf inventariseert, voorbereid en tijdens de vakantie de zorg coördineert. De verpleegkundige ziet er op toe dat de zorg goed uitgevoerd wordt. Daarnaast gaan er verpleegkundigen, verzorgenden en/of helpenden mee met onze vakanties. Wij kunnen altijd versterking gebruiken van helpenden, verzorgenden en verpleegkundigen! In een ongedwongen vakantiesfeer je passie kwijt kunnen voor de zorg en tijd hebben voor persoonlijke aandacht? Dat is wat wij jou bieden!  

Maar ook de vrijwilligers zonder zorgervaring hebben we hard nodig en worden zeer gewaardeerd! Het is dus niet beslist noodzakelijk om zorgervaring te hebben. Er zal zoveel mogelijk gebruikt gemaakt worden van ieders talenten en kwaliteiten en er zal rekening gehouden worden met beperkingen zoals geen zorgervaring hebben. Wel verwachten we een bereidheid om allerlei zaken aan te pakken en een respectvolle houding te hebben naar onze gasten toe. Ondanks het feit dat de gasten hulp nodig hebben, zijn we als gasten en vrijwilligers gelijkwaardig!  Is het helpen met de ADL een belemmering om met onze reizen mee te gaan als vrijwilliger? Neem dan contact op zodat er samen gekeken kan worden naar mogelijkheden binnen andere taken tijdens de reizen. 

Ga jij met ons mee om onze gasten een mooie en onvergetelijke vakantie te bezorgen? Een vakantie waarin je echt de tijd hebt voor persoonlijke aandacht, een vakantie die je energie kost, maar je vooral veel voldoening en positieve energie geeft?! Meld je dan nu aan voor één van onze mooie vakanties!

Reacties van een vrijwilliger

Ans NapAns Nap

‘Met Ichthusreizen mag ik al lange tijd als begeleider meegaan. Dit doe ik met erg veel plezier! Iets doen voor mijn medemens geeft mij veel voldoening.

De reizen geven mij een grote invulling van mijn ‘vrije’ tijd, want meestal doe ik meerdere reizen. Het sociale contact wat je met je gasten hebt vind ik erg mooi! Je staat in zo’n reis erg dichtbij je gast, je leert je gast kennen. Je doet activiteiten met elkaar waardoor je een band met je gasten maar ook met je medebegeleiders/sters krijgt.

Het mooie is dat iedere vakantie weer uniek is, op zijn eigen manier.

Daar doorheen mag in een rode draad Gods Woord centraal staan. Niet alleen op de zondag, waarin de predikant voorgaat, maar elke dag weer mag Gods Woord open gaan. Dit geeft écht een meerwaarde aan de Ichthus vakantiereizen!’

Heeft u vragen over de Stichting Ichthus of over de vakantiereizen?
Dan kunt u het contact formulier invullen.
Maar u kunt ook contact opnemen met ons secretariaat 06 5156 9645