Hotel Villa Sevasti

Een rolstoel vriendelijk hotel in Griekenland
www.villa-sevasti.com

Tel. +30 (0) 23510 | 72 26 2 info@villasevasti.com

Dit stijlvolle kleine, particuliere hotel is idyllisch gelegen te midden van olijfbomen, vijgenbomen en wijngaarden.    Het ligt op een heuvel, net buiten het dorp Sevasti. Als je op het balkon staat zie je links de Egeïsche Zee en rechts de berg Olympus, het hoogste punt van Griekenland. In het hotel verblijven we in 2- of 3 persoons- kamers met bijna allemaal een rolstoeltoegankelijke badkamer. meer of minder groot, en een balkon of een terras.

Het hotel beschikt over rolstoel-aangepaste busjes waarmee we na 15 minuten rijden bij het strand zijn. Het is een kiezelstrand, goed bereikbaar met rolstoelen en er is een strandrolstoel.

Sevasti Griekenland

9 daagse vliegreis

 

 

Donderdag 23 mei  – vrijdag 31 mei 2019 

 

We vliegen naar Thessaloniki, vanwaar het nog een uurtje rijden naar hotel villa Sevasti is. 

Dit hotel heeft meerdere hoog-laagbedden. 

Andere hulpmiddelen kunnen we, tegen vergoeding, gebruiken. Er is een klein binnenzwembad met lift. Een ruim terras, grenzend aan de sfeervolle eet/zitkamer en een dakterras. Het hotel wordt geleid door een zeer betrokken, van oorsprong, Duitse mevrouw. Zij kent de mogelijkheden en de omgeving goed en zal ons begeleiden bij de uitstapjes

De ligging en het uitzicht vanuit het hotel is geweldig. Er zijn veel excursie mogelijkheden. maar niet te voet. We kunnen veel interessante en mooie dingen zien en ervaren van dit deel van Griekenland. De apostel Paulus was ook in deze streek en in de stad Thessaloniki en Berea. Dichtbij ons hotel is ‘ancient Pydna’, een kleine archeologische site. Een enthousiaste Griekse gids vertelt over de ruïne van de oude kerkjes. Hier is in de oudheid een haven geweest, waar vandaan de apostel Paulus per boot naar Athene ging. Een dagje naar de mooi aan de zee gelegen stad Thessaloniki moeten we zeker doen. We kunnen daar een klein vaartochtje maken en/of wandelen over en winkelen op de mooie boulevard. Op woensdagmorgen is er markt in Katerini, een klein, dichtbij gelegen stadje. Hier is ook een Grieks-Evangelische kerkelijke gemeente. Aan te bevelen is ook een bezoek aan het Prodtromos klooster in een prachtige, bergachtige omgeving gelegen, waar nog 5 monniken leven. Dichtbij in Vergina is er een beroemd museum met graftombes uit de tijd van Alexander de Grote. Vanuit het dichtbij gelegen plaatsje Paralja kunnen we, wandelend langs de zee, naar Olympic Beach. Er zijn daar veel souvenirs te koop. Via een iets hoger gelegen wandelpad, met prachtig uitzicht op de zee, kom in het vissersdorpje Methoni.  Een wijnproeverij met aansluitend Griekse maaltijd is een aanrader. Kortom, we hebben daar een verblijf in een bijzonder mooie accommodatie en er zijn veel mogelijkheden om dit prachtige, boeiende gedeelte van Griekenland te ontdekken en te ervaren.

Bij deze reis kunnen er helaas geen elektrische rolstoelen mee!

Reisleiding

Reisleider   Klaas Schra
Coörd. verpleegkundige   Netty Meerkerk
Pastoraal begeleider   ds. S. Maliepaard