Het plaatsje Velden ligt in Karinthië in Oostenrijk. Deze prachtige bestemming bieden we graag voor een tweede keer aan.

We verblijven in Jeugdherberg Cap Wörth, even buiten het stadje Velden. Direct aan de Wörthersee  gelegen. Kijk op:

www.hiyou.at

Jugend- und Familiengästehaus Velden - Cap Wörth
Seecorso 39 | 9220 Velden
Tel.: 43 4274 / 26 46

 

De Jeugdherberg heeft een aantal goed aangepaste kamers en bad-kamers. Het vereist wel enige flexibiliteit. Soms is een badkamer niet direct bij de slaapkamer, maar op de gang gelegen. Ook is er een klein overdekt zwembad op de begane grond.

Velden Karinthië-Oostenrijk

 

11 daagse rustige reis

Dinsdagavond 27 augustus – vrijdag 6 september 2019

 

Karinthië ligt helemaal in het zuiden van Oostenrijk, grenzend aan Italië en Slovenië. Het heeft veel meren en een mooie natuur, heuvelachtig en middelgebergte. En daarbij vaak mooi, zonnig weer ! Ook is het mogelijk om ter plaatse in het meer te zwemmen. Er is een lift, waardoor iedereen het water in kan ! Daarnaast kunnen we er waterfietsen. Vanuit de Jeugdherberg kun je in een klein half uurtje, mooi langs het meer, naar het gezellige centrum van Velden wandelen, waar het leuk winkelen is en er zijn daar veel terrassen.

We gaan uiteraard een boottocht maken. Dat kan op de Wörtherseee, maar ook op een ander meer. Dichtbij is er ook een uitzichttoren, met lift ! We gaan een mooie ‘Alpen Hochstrasse’ rijden, een mooie route door de bergen. Er is keuze uit verschillende route’s, de Nockalm-, de Goldeckpanorama- of de Maria Hochalmstrasse, waar boven in de bergen een stuwmeer is te bezoeken. We kunnen naar Klagenfurt, een mooi en ruim stadje, waar gewinkeld kan worden en waar terrassen zijn. Het Bergbaumuseum is ook goed te doen. Via de Karawanken-tunnel rijden we naar het aan een prachtig meer gelegen Bled in Slovenië. Én natuurlijk een keer naar Italië, naar het stadje Tarvisio dat een heel grote, overdekte markt heeft met allemaal lederwaren, als tassen, riemen en kleding. Een onuitputtelijke keus. Het kan een reis worden met veel natuurschoon, en waar ook veel leuke uitstapjes te maken zijn.

Reisleiding

Reisleider   Johan van Dam
Coörd. verpleegkundige   Gerdita van den Top en Netty Meerkerk
Pastoraal begeleider   ds. N. Noorlander