Camping Parc de la Brenne

Plaats: Domaine de Puylagorge

36370 Lignac Midden-Frankrijk

www.camping-parc-de-la-brenne.eu

Telefoon: 033-960442307

Op deze prima aangepaste camping verblijven we in safaritenten van 5 – 7 meter, verdeeld in 3 ‘slaapkamertjes’. Daarin is een ruimte met tafel/stoelen, een koelkast en keukenblokje. Zowel de ondergrond van de tenten als de toegangspaden zijn verhard.

 

De camping wordt beheerd door een Nederlands echtpaar, Jeanine en Tim van Dam. Zij kijken erg uit naar onze komst. Jeanine gaat voor ons koken.

Kamperen in Frankrijk

op Camping Parc de la Brenne - Domaine de Puylagorge

11 daagse bus en kampeerreis

Dinsdag 11 juni  – vrijdag 21 juni 2019

 

De camping is zeer landelijk gelegen. Veel rust in de omgeving.

In de sanitair gebouwen zijn drie goed aangepaste badkamers. Eén zelfs met douchebrancard en plafondlift. Ook zijn er aangepaste toiletten. Het is ook mogelijk een campingtoilet, aangepast qua hoogte, in de tent te krijgen. Er zijn zelfs hoog-laagbedden en tillift beschikbaar ! De eetzaal, receptie, sanitair gebouwen en woonhuis van de beheerders zijn in mooi gerenoveerde gebouwen, in de Franse boerderijstijl. Er is veel ruimte. Er zijn wat dieren, een groentetuin. Diverse plekken om buiten te eten. Er is ook een zwembad, inclusief lift, zodat iedereen er gemakkelijk in kan ! Er zijn veel meertjes, hier en daar bos en heuvelachtig. Er zijn mogelijkheden voor leuke uitstapjes. Alles is niet zo ver weg. Lopend kunnen we naar het dichtstbijzijnde meertje (2 km) om wat te relaxen. In Chaillac, een km of 10 verderop is een aardig zwemmeer. In le Blanc is op woensdag- en zaterdagmorgen markt en kun je een leuke wandeling maken door de natuur en over een viaduct.

Op de camping is een verwarmd zwembad en een jacuzzi. En op het ernaast gelegen terras staan ligbedden klaar om van de zon te kunnen genieten of bij te kunnen komen met een goed boek.

Winkelen kan in Montmorillon of Argenton-sur-Creuse, een stadje met  een klein, sfeervol middeleeuws centrum. In Pont Chrétien staat een prachtig kasteel: Chateau de Chabenet. Niet te bezichtigen, maar je kunt wel in de tuinen rondkijken. Ernaast is een schattig speelgoedmuseumpje. Ook leuk om een keer naar het meer van Eguzon te gaan. Het is landschappelijk mooi, er is meer hoogteverschil en rotsformaties. Ook hier kun je zwemmen. In Chauvigny is een velórail: fietsen over een spoorrail ! Je kunt genieten van een rustige vakantie in een bijzondere sfeer !

Reisleiding

Reisleider   Henk Schra
Coörd. verpleegkundige   Goudje Spies
Pastoraal begeleider   ds. G. op `t Hof