Hintersee

Het dorpje Ramsau ligt in het Berchtesgadenerland op de grens van Duitsland en Oostenrijk. Ons gastvrije vakantiehuis  ‘Hintersee’ ligt even buiten het dorp .

Voor velen een bekende bestemming, prachtig in de natuur. Kijk op:

www.hintersee.de

Am See 61, 83486 Ramsau

Telefon (0 86 57) 98 87-0

Fax (0 86 57) 98 87-42

 

 

Er zijn diverse, goed aangepaste kamers. Het zijn 2 of 3 persoons-kamers. Het vakantiehuis is prachtig gelegen, direct aan de Hintersee,  te midden van bossen en met uitzicht op hoge bergtoppen.

Steinplatte

Ramsau Duitsland-Oostenrijk

11 daagse busreis

Dinsdagavond 26 juni  – vrijdag 6 juli 2018

 

In de directe omgeving van ons vakantiehuis zijn er leuke wandelingen te maken. Natuurlijk gaan we een keer varen op de Hintersee met roeibootjes en waterfietsen. De liefhebbers kunnen gaan zwemmen. Op de iets verder gelegen Königssee gaan we een tocht met de rondvaartboot maken.

 

Een bijzonder uitstapje is een bezoek aan het  ‘Adelaarsnest’, een residentie van Hitler, hoog in de bergen gelegen. Dit is dichtbij Ramsau, in Berchtesgaden. Daarnaast gaan we natuurlijk naar  het dichtbij gelegen mooie en bekende Oostenrijkse stadje Salzburg, bekend van Mozart. Er zijn prachtige gebouwen te bekijken en natuurlijk kun je er heerlijk winkelen of één van de vele terrassen uitkiezen.

De Wasserspiele bij Schloss Hellbrunn is een bijzonder uitstapje. Een bustocht over de Grossglockner Hochalpen-strasse is een bijzondere ervaring. Er ligt altijd sneeuw. Zo ook het lekker omhoog zweven met een kabinelift naar de Steinplatte en op de top van de berg genieten van het prachtige uitzicht.…. Uiteraard is er ook ruimte om een keer te winkelen en/of lekker te relaxen op een terrasje of te zwemmen in het prachtige kuurbad in Berchtesgaden. Kortom, er is heel veel te doen en te zien en te beleven vanuit  ‘Gästehaus Hintersee’.

Reisleiding Ramsau

Reisleiding   Johan van Dam
Verpleegkundige   Netty Meerkerk
Pastoraal medewerker   Ds. J. Geerts

Deze reis is niet meer te boeken.