Normandië - Arromanches

Ons vakantiehuis is een geheel verbouwde, echt Franse boerderij.  Een groot, zeer solide huis. Op het platteland gelegen, omgeven door een groot erf. Heerlijk rustig midden in de natuur. Bij mooi weer kunnen we heerlijk buiten zitten, eten en koffie drinken. In dit huis verblijft alleen onze groep. We zorgen zelf voor de maaltijden. Het huis staat niet ver vanaf de invasiestranden. Ook zijn er veel oorlogsbegraaf-plaatsen. Heel indrukwekkend 

De aanpassingen zijn voldoende, maar eenvoudig. Er is één goed aangepaste badkamer en er is max. één hoog-laagbed beschikbaar. Dat vereist dus wel wat flexibiliteit.

 

Enkele jaren geleden zijn wij hier ook geweest. Het is dus een bekende bestemming. Kijk op:

www.gites-marie.com

 

La Redantière, 14240 Sept Vents - Tél : 02 31 77 89 48 - Fax : 02 31 77 51 83

Bayeux

Livry Normandië in Frankrijk

11 daagse busreis

Dinsdagochtend 5 juni  – vrijdag 15 juni 2018

 

Normandië is vooral bekend om de invasie van de geallieerden op 6 juni 1944. Er zijn veel musea die deze gebeurtenissen tonen. Ook aan het strand zie je de landingsplaatsen. Het is boeiend en indrukwekkend om dit te bekijken en we gaan dit uiteraard doen.

 

Daarnaast is er natuurschoon in de streek Suisse de Normandië is een prachtige route te rijden langs de kronkelende Orne, over heuvels, langs veel appelboomgaarden. Vanuit Les Roche de Ham hebben we een prachtig uitzicht over de vallei van de Vire. In deze streek wordt de beroemde appelcider Calvados gemaakt. We gaan dit proces bekijken in een appelciderie.

 

Ook gaan we een echte Franse kaasmakerij bekijken. 

 

We kunnen leuk een tochtje fietsen – met fietskarretjes voor 4 personen - over een niet meer gebruikte spoorweg, prachtig door de natuur.

Er zijn boeiende stadjes: Bayeux en Caen, waar ook veel herinnert aan de geschiedenis van de invasie, maar waar ook gezellig gewinkeld kan worden.

In Bayeux kunnen we de Tapisserie gaan bekijken: een beroemd, heel oud wandtapijt.

Het vissersstadje Honfleur, aan de monding van de Seine, heeft een bijzonder pittoreske haven en veel gezellige winkeltjes en terrasjes. We kunnen hier ook een mooie vlindertuin bezoeken. Even verderop zien we de indrukwekkende brug: Pont de Normandië, die de riviermonding overspant.

Natuurlijk hopen we op mooi weer om echt het strand en de zee te ervaren.

Normandië heeft een mooie kustlijn met zelfs krijtrotsen.

Het landschap is vaak lieflijk, verrassend, met leuke dorpjes, karakteristieke  huizen  en over het algemeen is het er heerlijk rustig.

 

Kortom: er is van alles te zien en te doen in deze boeiende, vriendelijke streek.

Reisleiding Livry Normandië

Reisleiding   Klaas Schra
Verpleegkundige   Nel Bijnagte
Pastraal medewerker   Roelof Vellinga

Deze reis kan niet meer geboekt worden.