6 – 16 juni 2017 Ichthusreis naar Au in Oostenrijk


Dinsdagavond 6 juni vertrokken we vanuit Hoevelaken en na een voorspoedige reis arriveerden we woensdagmorgen bij het prachtig gelegen Hollandheim in Au. We werden verwelkomd door het koksechtpaar: Toon en Jenny, die de koffie klaar hadden ! De middag werd gevuld met de altijd optredende enorme verplaatsing van materialen vanuit bus en kar het huis in. Iedereen installeerde zich in een slaapkamer of zaal, pakte de koffer uit en nadat alles op de juiste plaats was terecht gekomen lieten we ons verrassen door een heerlijke maaltijd. Daarna leerden we elkaar beter kennen via het door Roelof geleide kennismakingsspel.
Donderdag, na een voor de meesten héérlijke nacht slapen, stapten we in de bus en reden naar de Bodensee. In het Zwitserse Rorschach gingen we aan boord van een grote boot en voeren naar het Duitse stadje Lindau. Vanwege het prachtige weer was dit een heerlijke beleving. In het pittoreske centrum van Lindau keken we rond, de dames gingen uiteraard winkelen, wandelden langs het meer en aan het eind van de middag werden we door Henk getrakteerd op een heerlijk Italiaans ijsje.


Vrijdagochtend bleven we thuis. Onder leiding van onze pastor Roelof Vellinga spraken we in groepjes over het gedeelte uit de Bijbel: Galaten 5 : 16 – 26, met als thema ‘de Geest maakt één’. ’s Middags gingen we lopend naar het dalstation van de lift naar de Diedamskopf. Boven genoten we van het mooie uitzicht. Verder was het er wat frisjes en dat werd nog erger toen we ontdekten dat daar nog sneeuw lag ! Er werd gesneeuwbald, op de één of andere manier kwam er bij meerderen sneeuw onder kleding terecht op de rug, wat ijselijke kreten tot gevolg had. Annie en Suzan waagden zich zelfs aan een glijtochtje op een vuilniszak ! Na veel pret daalden we weer af en in het Hollandheim genoten we van een heerlijke, door Toon en Wim klaargemaakte maaltijd.


Zaterdag gingen we naar het aan de Bodensee gelegen Bregenz. Er werd gewinkeld, op terrasjes lekkers genuttigd, op de boulevard langs de Bodensee geflaneerd en gewaterfietst. ’s Middags was er het ‘Kunterbunterfestival’ in het centrum , waarbij diverse activiteiten werden aangeboden. Kortom, het was een heel gezellige dag, weer met stralend weer. Toen we in het Hollandheim arriveerden waren de tafels feestelijk gedekt en gingen we gourmetten !


Zondag hielden we een dienst in het Hollandheim. Roelof preekte over Mattheüs 11 : 19a. ’s Middags werd er gerust, gewandeld, spelletjes gedaan, heerlijk rustig aan bij mooi, zonnig weer. ’s Avonds gingen we naar de beek, waar we heerlijk in de buitenlucht de tweede dienst hadden met een meditatie vanuit Johannes 5 en waar we hebben gezongen.


Maandag stond de passentocht over de Silvretta Hochalpenstrasse op het programma. We hebben genoten van de prachtige uitzichten in dit berglandschap. Tijdens de busreis, maar ook toen we zijn uitgestapt bij het stuwmeer.


Dinsdag Alfred jarig !! Hij werd uitgebreid gefeliciteerd en in het zonnetje gezet. ’s Morgens hadden we Bijbelbespreking vanuit Efeze 4 : 25 – 26 ‘hoe om te gaan met boosheid’ . Dit was heel leerzaam. Alfred trakteerde op een heerlijk stuk Oostenrijks gebak bij de koffie. ’s Middags gingen we naar het stadje Bezau en daar met een grote gondel naar boven. We genoten boven van het uitzicht en het heerlijke weer. Daarbij kregen we allen nog een sorbet ! Er was hier geen sneeuw te zien, maar er was wel een grote schommel, waar je met meerderen tegelijk op kon. Hier werd uitgebreid gebruik van gemaakt wat ook weer veel pret opleverde.
’s Nachts heeft voor de eerste keer in de Ichthus reizen-geschiedenis het ‘buiten slapen’ plaats gevonden. T.g.v. Arjo’s verzuchting ‘ik wil wel de hele nacht buiten blijven’ , in deze heerlijke natuur, heeft een heel aantal mensen matrassen, kussens en dekbedden naar buiten getransporteerd, in een rijtje voor het huis gelegd en zijn daar gaan slapen. De volgende morgen was de unanieme mening dat ze ‘nog nooit zo héérlijk hadden geslapen’.


Woensdag zijn we in het dorpje Lingenau wezen zwemmen. In een thermaalbad, waar we bijna alleen als groep waren, heeft een grote groep genoten in het warme water .
’s Avonds hebben we genoten van een héérlijk vier-gangen diner. Daarna was het erg gezellig met leuke stukjes, spelletjes, voordrachten en liedjes.


Donderdag mochten we uitslapen. Voor de tweede keer was er een groep buitenslapers die nacht, die ook en weer hiervan hebben genoten. Begin van de middag zijn we nog een keer met de lift omhoog naar de Diedamskopf gegaan. Veel sneeuw was ondertussen weggesmolten, dus het bleef een rustig verblijf. Daarna werden koffers ingepakt, alles in de bus en kar geladen, opgeruimd en schoongemaakt en daarna gingen we uit eten ! Dat was heerlijk. Opmerkelijk was het dat het tijdens dit diner hard ging regenen: aan het eind, en voor de eerste keer in onze vakantie. Na het diner stapten we in de bus richting Nederland.
Na een voorspoedige reis arriveerden we vrijdagochtend bij de Goudreinet in Barneveld voor een broodmaaltijd en begin van de middag in Hoevelaken, waar veel afhalers klaar stonden.
Het einde van een heerlijke, mooie, gezellige en voorspoedige vakantiereis.