Het vakantiehuis/jeugdherberg Simonyhof in Radstadt ligt midden tussen de groene weiden en velden, weg van het verkeer en verkeerslawaai. Dit jeugdhotel wordt beheerd door de familie Kahr en sinds 1972 zijn hun gasten van harte welkom in de vele binnen- en buitenfaciliteiten.

Kijk op: www. Simonyhof.at

Familie Kahr Römerstraße 50

A-5550 Radstadt

Tel. +43 6452 30060

Zij kunnen 180 gasten ontvangen. De goed uitgeruste kamers met 4 en 6 bedden en kamers met 2 bedden met douche en WC hebben allemaal een balkon. De uitbreiding "Dachstein" is speciaal voor gehandicapten gebouwd

Kijk op: www. Simonyhof.at

Radstadt in Oostenrijk

11 daagse busreis

Dinsdag 9 juni – vrijdag 19 juni 2020    

 

De centrale ligging van het jeugdhotel Simonyhof in Radtstadt is ideaal voor uitstapjes naar het Salzburger Land. Het thermale bad Amadé dat het hele jaar door geopend is, ligt op slechts 5 minuten afstand. Radstadt is een oud historisch vestingstadje, gelegen op een rotsterras. Met 4700 inwoners is het tevens één van de grotere plaatsen van de regio. Radstadt is juist door haar historische uitstraling ook een gezellig stadje. Om alles te kunnen zien moeten daar zeker een hele dag vertoeven.

En in het mooie compacte stadje Salzburg kunnen we zeker wel twee dagen doorbrengen. Zoveel is daar te zien. Het historische centrum staat in zijn geheel op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Bij de Mirabellgarten zong gouvernante Maria uit The Sound of Music het lied Do-Re-Mi waardoor veel mensen hier selfies maken. De Steingasse en de voetgangersbrug Mozart-steg bieden een mooie route om naar het historisch centrum te lopen. Een letterlijk hoogtepunt is de vesting Hohensalzburg.

 

De huidige naam Radstadt vind haar oorsprong zo halverwege de middeleeuwen. Men noemde deze plek toen Rastat, wat rustplaats betekent. In 1289 kreeg Rastadt stadsrechten.

Het kleine dorpje Hallstatt aan de oevers van de Hallstättersee is echt uniek en gaan we zeker bekijken. Tot ongeveer 1960 was het dorpje alleen met een boot bereikbaar over het meer.

Op het programma staan verder een boottocht over het prachtige meer en we gaan met de bus of met de gondel een berg op voor het mooie uitzicht over het Salzburgerland.

Reisleiding   Beert van Vliet
Coördinerend verpleegkundige  

Alinda van der Wind

Miranda Jansen

Pastoraal medewerker   ds. S. Maliepaard

 

Hier aanmelden voor gasten