Imminkhoeve in Lemele (Ov)

8 daagse vakantieweek

Zaterdag 7 oktober – zaterdag 14 oktober 2023

 

Lemele 01Imminkhoeve, gelegen in Lemele in Overijssel , verzorgt al meer dan 45 jaar zorgvakanties voor iedereen die zorg en aandachtLemele 02 nodig heeft. Wij bieden een plek waar ieder mens uniek en welkom is en waar iedereen zichzelf kan zijn. Onze accommodatie bevindt zich in een mooie groene omgeving waar kan worden genoten van een ontspannen verblijf. De (groeps)accommodaties zijn volledig aangepast en sfeervol. Geschikt voor iedereen die zorg en aandacht tijdens de vakantie nodig heeft. Kijk op:

 

www.imminkhoeve.nl

Lemelerweg 41 8148 PB Lemele

Het landgoed van Imminkhoeve bestaat al meer dan 500 jaar. Het landgoed was al die jaren van de familie Immink. Generatie op generatie hebben zij op het prachtige landgoed gewoond. In 1972 heeft de familie het landgoed verkocht aan Stichting Vakantiecentrum Gehandicapten. De boerderij en het erf werden volledig verbouwd en als vakantieadres aangepast voor mensen met een handicap. Hoewel het eerst alleen nog een vakantie-boerderij was, werd het later een groot vakantieoord. In oktober 2020 heeft het Zorg- en Leefstijlhotel Imminkhoeve na 48 jaar een doorstart gemaakt en is het over-genomen door Ledeboer Investments B.V. om als zorghotel verder te gaan.

Lemele 03

Onder de rook van Zwolle en naast de groene bossen van Ommen ligt het pittoreske Lemele. Het dorp ligt in een bosrijke omgeving in het dal naast de Lemelerberg en is goed geschikt voor rolstoelgebruikers. Daarvoor zijn zelfs speciale wandel-paden aangelegd. Imminkhoeve is het wandel-startpunt van het 4,3 km lange rolstoelpad door het toegankelijke Vechtdal.

Deze vakantieweek is een herhaling van voorgaande jaren maar nu in Lemele. In een verslag van die reizen staat: Naast het vele wandelen waren er tal van activiteiten in het hotel in een zeer ontspannen sfeer en we hebben ervan genoten. Verschillende spellen deden we met elkaar, quizzen, een cadeautjes-spel, en een verhalen bingo. Op een avond kwam er een muziekgroep die prachtige muziek maakte en de samenzang begeleidde.

We gaan ook weer twee dagen met een touringcar uit en daar zijn veel mogelijkheden maar dat kunnen we, net als met het hele programma, ook in overleg met de deelnemers doen.

Lemele 04

Te denken valt aan een bezoek aan Zwolle of Ommen maar ook Staphorst ligt dichtbij. Een bezoek aan het Dolfinarium in Harderwijk of de Orchideëenhoeve in Luttelgeest kan ook. Maar zwemmen of winkelen, een terrasje pikken of samen een lange wandeling maken is toch op zijn tijd ook niet verkeerd.

Lemele 05

Heeft u vragen over de Stichting Ichthus of over de vakantiereizen?
Dan kunt u het contact formulier invullen.
Maar u kunt ook contact opnemen met ons secretariaat 06 5156 9645